Smjernice za zaštitu podataka

Zakonska osnova za zaštitu podataka je Zakon o zaštiti podataka iz 2000. godine (DSG 2000), Zakon o medijima (MedienG) i Zakon o telekomunikacijama (TKG).

Podaci za pristup / datoteke rada na serveru
Trenkwalder International AG, Lugeck 1-2, AT-1010 Beč kao pružaoc (ili pružaoc svog web mjesta) sakuplja podatke o svakom pristupu stranici (nadalje: datoteke rada na serveru). Pristupni podaci uključuju: naziv stranice, datoteku, datum i vrijeme pristupa, količinu prenesenih podataka, obavijest o uspješnom pristupu, tip i verziju pretraživača, operativni sistem korisnika, URL prethodno posjećene stranice, IP adresu i podatke o provajderu.
Provajder koristi samo podatke za prijavu u svrhe statističke evaluacije rada, sigurnosti i optimizacije stranice. Međutim, provajder zadržava pravo naknadne provjere podataka za prijavu ako za to postoje opravdani razlozi sumnje u nezakonitu upotrebu.

Integracija usluga i sadržaja treće strane
Ova stranica može sadržavati sadržaje treće strane, kao što su YouTube video zapisi, oznake u aplikaciji Google Maps, RSS ili slike sa drugih stranica. To uvijek zavisi od provajdera tog sadržaja koji prepoznaju korisnikovu IP adresu. Bez IP adrese oni ne mogu prenositi sadržaj na pretraživač korisnika. IP adresa je, prema tome, neophodna za prikaz tog sadržaja. Nastojimo koristiti sadržaj samo za provajdera koji za pružanje sadržaja koriste IP adresu. Međutim, ne možemo kontrolirati da li provajderi trećih strana pohranjuju korisnikovu IP adresu, na primjer u statističke svrhe. Ako za takav slučaj saznamo, o tome ćemo obavijestiti korisnika. Trenkwalder International AG može dijeliti vaše lične podatke sa trećim stranama koje podržava pri pružaju usluga ili u svrhu provođenja jedne ili više prethodno navedenih svrha. Tim pružaocima usluga je zabranjeno korištenje vaših ličnih podataka u sve svrhe osim za pružanje usluge te su ove treće strane također posvećene zaštiti dobivenih podataka i usklađene su sa općim principima zaštite podataka kako je navedeno u ovim Pravilima privatnosti. Trenkwalder International AG zadržava pravo prenosa ličnih podataka trećoj strani ako se to zahtijeva zakonom, odredbom, nalogom za pretraživanje, pozivom na sud, sudskim nalogom ili državnom odlukom ili ako je kompanija ovlaštena za to.

Kolačići
Ova stranica koristi kolačiće u svrhu optimizacije korisničkog iskustva te osiguravanja laganog funkcioniranja stranice.
Da bismo vam pružili informacije koje su za vas relevantne te prilagođene vašim potrebama, sakupljamo i pohranjujemo informacije o vama i vašem korištenju ove stranice pomoću kolačića. Kolačići su male podatkovne datoteke koje su pohranjene na vaš računar ili drugi uređaj koji koristite za pristup internetu putem servera stranice. Vaš pretraživač vraća te kolačiće svaki put kada posjetite web stranicu. To nam omogućava da vas identificiramo sljedeći put kada posjetite stranicu i da pohranimo informacije o vašim preferencijama. Više informacija o kolačićima i kako oni djeluju možete naći ovdje: http://www.aboutcookies.org/ .
Svaki put kada posjetite našu stranicu, mi pohranjujemo informacije uz pomoć kolačića i drugih tehnologija. Upotrebom ove stranice pristajete na upotrebu kolačića kako je ovdje opisano.

Kako koristimo kolačiće
Neke kolačiće nužno koristimo kako bismo vam omogućili kretanje po stranici i upotrebu određenih funkcija, kao što je pristup zaštićenim područjima i sadržaju za registrirane korisnike.
Također koristimo funkcionalne kolačiće da bismo pohranili informacije o vašim odabranim postavkama i da bismo stranicu prilagodili vašim ličnim potrebama; to se primjenjuje, na primjer, na postavke jezika i regija te da li ste prije učestvovali u određenoj anketi. Ove su informacije anonimne te se ne koriste ni za kakve druge svrhe osim onih koje su ovdje opisane.
Također koristimo analitičke usluge, koje nam omogućuju da mjerimo učinkovitost sadržaja naše stranice i interese korisnika našeg sadržaja. Te usluge također nam pomažu da optimiziramo funkcioniranje stranice. Većinu će kolačića sa vašeg tvrdog diska izbrisati provajder nakon sesije pretraživača, u svakom slučaju kolačići se brišu najkasnije nakon dvije godine. Obratite nam se, ako želite više informacija o kolačićima koje koristimo.

Usluga Google Analytics (web analize / praćenje)
Ova stranica koristi uslugu Google Analytics, koju omogućuje kompanija Google Inc. (“Google”). Usluga Google Analytics koristi kolačiće, podatkovne datoteke koje su pohranjene na vaš računar u svrhu analize upotrebe ove stranice. Informacije koje kolačić sakupi o vašoj upotrebi ove stranice obično se šalju na server Google u SAD-u, gdje je pohranjen. Međutim, ako je aktivirana anonimnost IP adrese na ovoj stranici, u državama članicama Europske unije i drugim državama potpisnicama ugovora o EEZ-u, vašu će IP adresu prvo skratiti Google.
U iznimnim slučajevima, potpuna IP adresa bit će poslana i skraćena na Google serveru u SAD-u. Google će ove informacije koristiti u ime operatora stranice u svrhu analize vaše upotrebe ove stranice, sastavljanja izvještaja o aktivnosti na stranici i omogućavanja drugih usluga povezanih sa stranicom i upotrebom interneta. IP adresa sakupljena uslugom Google Analytics neće se povezivati ni sa kakvim drugim podacima kojima upravlja Google. Kolačiće možete onemogućiti ako odaberete prikladne postavke u vašem pretraživaču. Međutim, imajte na umu da time možete spriječiti potpunu upotrebu funkcija na ovoj web-stranici. Također možete spriječiti pohranu i obradu podataka o upotrebi ove stranice koje su kolačići sakupili (uključujući IP adresu), a koje provodi Google preuzimanjem i instaliranjem dodatka pretraživača koji možete pronaći na ovoj stranici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Sigurnost
Sigurnost vaših podataka nam je jako važna. Lične podatke koje dijelite sa kompanijom Trenkwalder International AG ili kompanijom grupacije Trenkwalder Group prenosimo samo upotrebom vrhunski zaštićenih veza. Poduzimamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere opreza da bismo zaštitili vaše lične podatke od slučajne ili namjerne manipulacije, gubitka ili neovlaštenog pristupa. Naše mjere obrade podataka i sigurnosti neprestano poboljšavamo u skladu s tehnološkim razvojima. Naši se zaposlenici moraju pridržavati politike privatnosti.

Pohrana
Vaši će podaci biti pohranjeni onoliko dugo koliko je nužno da bismo vam omogućili naše usluge ili onoliko dugo koliko je to potrebno u skladu sa zakonskim ili pravnim obavezama.

Povlačenje pristanka
Svoj pristanak u pogledu budućeg sakupljanja i upotrebe vaših podataka i registracije u bilo koje vrijeme možete djelomično ili potpuno povući. U tom slučaju, odmah ćemo izbrisati podatke koje zatražite ili spriječiti njihovu upotrebu. Kontaktirajte nas ako želite da to obavimo.

Otkazivanje pretplate na e-letak 
Korisnici koji više ne žele primati naš e-letak ili našu e-poštu sa oglasima, trebaju kliknuti na poveznicu “otkaži” na dnu poslane e-pošte.

Otkrivanje
Ako imate bilo kakvih pitanja o sakupljanju i upotrebi vaših ličnih podataka koje provodi kompanija Trenkwalder International AG, rado ćemo, odmah i besplatno, u potpunosti otkriti podatke o vama koje posjedujemo. Ako želite da vaše podatke ispravimo, blokiramo ili izbrišemo ili ako imate bilo kakvih pritužbi, zahtjeva za otkrivanje ili općenitih pitanja o zaštiti podataka, kontaktirajte nas e-poštom (info@trenkwalder.com), telefonom (+43 5 0707 4100) ili na adresu Trenkwalder Group AG, Lugeck 1-2, AT-1010 Vienna i rado ćemo vam pomoći.

Promjene
S vremena na vrijeme je nužno da promijenimo sadržaj ovog obavještenja o zaštiti podataka. Stoga zadržavamo pravo da ga u bilo koje vrijeme promijenimo. Izmijenjenu ćemo verziju obavještenja o zaštiti podataka objaviti na istom mjestu. Ako ponovno posjetite ovu stranicu, trebate ponovo pročitati obavještenje o zaštiti podataka.

Zadnji put ažurirano: maj 2015.